Szeptember 14. hétfő, Nei Pori, helyben
2009.10.05. 09:00
Miközben most írok (este 11 van már helyi idő szerint), odakint sorra durrannak a petárdák, akkorákat szólnak, hogy a frász kerülget, nem tudom, vajon kik és miért csinálják, de tisztára olyan most, mintha otthon lennék és szilveszter lenne. Vajon ünnepelnek ma valamit a görögök? Vagy más turistáknak is ma van az utolsó estéjük és így buliznak?
Visszatérve a mai napra, nem volt valami eseménydús. Délelőtt padlizsánsalátát vadásztunk, ami érthetetlen módon eltűnt az üzletek polcairól. Egy idő után már csak azért is végigmentünk az összes (tényleg az összes) helybéli élelmiszert is árusító bolton, mire végül találtam egyet árválkodni az egyik bolt (az utolsók közt) hűtőpultján, bár csak 250 gr-os, nem 450-es, azért a semminél több. El nem tudom képzelni, hogy mi történt, felvásárolta a többi turista?
Délután szunyókáltam, ahogy ezt már kezdem egész jól megszokni (kár, hogy otthon még nincs bevezetve a szieszta intézménye), meg olvasgattam, délután megint sétáltunk, de olyan boltot már nem találtunk, amiben délelőtt ne jártunk volna. :)
Vacsi után összepakoltam a bőröndömet (nem, nem felejtettem el kirakni a holnap felvenni szánt ruhámat), s rájöttem, hogy amiket vettem az ittlétem során (mindenféle ajándéknak valók, képeslapok, türcsik, póló, stb), egyáltalán nem fognak beférni a bőröndbe, sőt, ami idefelé benne volt, azt is nehezen passzíroztam vissza (vajon miért foglalnak el ugyanazok a dolgok több helyet a hazautazásnál?). Arra is rájöttünk, hogy idefelé még jó ötlet volt közös hűtőtáskába pakolni a felvágottat, sajtot és a margarint, visszafelé vagy megvárom, mire anyu hazahozza az én salátáimat is (tahini, padlizsánsaláta, csípős sajtsaláta, tzatziki, itteni igazi joghurt, egy üveg sült paprika), vagy én viszem haza azokat is, amiket ő is vett otthoni fogyasztásra. Az utóbbi verzió mellett döntöttem, úgysem bírnám ki, hogy egy hetet várjak a finomságokra! A tzatzikit és a joghurtot a kedvesemnek szánom, így főleg fontos, hogy hazavigyem.
Holnap, ha tiszta idő lesz hajnalban, felkelünk és megnézzük a napfelkeltét. Nekem még nem volt szerencsém itt végignézni, ahogy a napkorong felbukik a tengerből, anya szerint csodálatos látvány. Utoljára Olaszországban láttam ilyesmit, de az marha régen volt, még gimis koromban.
Amúgy sem henyélhetünk túl sokáig reggel, 8-9 óráig kiérkezik az új csapat, nekünk elvileg 9-ig el is kellene hagynunk a szobát, de így, hogy anya marad, nálunk állítólag csak ágyneműt cserélnek, nem takarítanak (pedig takaríthatnának). Nekünk, akik hazamennek, a bőröndöket akkor kell feladnunk a buszra, amikor kipakolták a kijövőkét, a délután 3 órás indulásnál már csak a kézipoggyászainkkal szállunk fel (ami nálam jó pár szatyorból fog állni). Erre azért szoktak rá elvileg, mert kora délután 40 fokos hőség van errefelé. Na ez az, amit a legkevésbé hinnék, hogy itt holnap délután 40 fok lenne, de sebaj, nem gond.
Fogalmam sincs, hogy visszafelé hol fogok ülni a buszon, de bírnám, ha ugyanúgy elől ülhetnék, mint kifelé, ráadásul most két helyen kényelmesebben el tudok terülni alvásügyileg. Hacsak nem ültetnek mellém valami bónusz nyanyát...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
alibabaesanegyvenhattyu · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.10.06. 11:07:53
:)
SzilKa 2009.10.07. 08:56:55
A neve angolul "hot cheese salad" volt, a túrókrémre hasonlított inkább, mint sajtra és tele volt (asszem) hegyes erős zöldpaprika darabokkal. A házi utángyártásra való kísérletek nemsokára megkezdődnek.
SzilKa 2009.10.07. 08:57:56
tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.10.07. 19:51:45
Erdélyben már régóta ott van, méltán.
SzilKa 2009.10.07. 22:25:34
Hot cheese salad
ingredents:
whey cheese, feta cheese, hot pepper, soya bean oil, water, vinegar, egg yolk, sugar, salt, mustard
Mostanában rákaptam a csípős, pepperónis, chilis cuccokra. Hány évente változik az ember ízlése radikálisan?
SzilKa 2009.10.07. 22:28:03
Anyám meg egyszerűen felkarikázza és megsüti, aztán olvaszt rá sajtot. Nyamm!
Utolsó kommentek