Görögország - coming up

2009.08.25. 21:00

Idén a tervezett külföldi utazásunk ismét Görögországot célozza meg, ahogyan tavaly is. Az utazási iroda ugyanaz (meg voltunk velük elégedve, csak a honlapjukon döbbenek le mindig, fájón gagyi), a helyszín is ugyanaz lesz: Nei Pori (Vagy Neoi Poroi, de hívtuk mi neporojj-nak is), amely nevében is tükrözi, hogy új építésű apartmanházakat jelent. Széles és szabályos utcák, széles homokos tengerpart, nem túl görögös szerintem (lehetne akármelyik mediterrán országban), de kellemes pihenőhely.

A fakultatív programokban már lesz változás, idén nem tervezzük például, hogy újra elmenjünk a Meteorákhoz. Szép, meg minden, de tavaly bőven feltöltekeztünk a látvánnyal, bejártuk az egyik kolostor minden publikus zegét és zugát.

 

Az Olympos hegyre is szép volt felmenni, láttuk Zeusz kádját a kanyoni séta végén, s az isteni kilátást is onnan fentről. Litochoro kis városa (vagy városkája, ahogyan az idegenvezető mondta, mivel mindent le -cskézett, -cskázott) is egy kedves hely(ecske), de most újabb élményekre vágyunk.

 

Ahova biztosan visszamegyünk, az Skiathos szigete (imádnivaló szűk utcácskák, lépcsők, óratorony, régi kikötő, régimódi édes házikók) a vele járó hajóúttal (másfél-két óra Volos-tól egy hangulatos hajón).

 

Idén is szeretnénk elvonatozni Thessalonikibe, bejárni a nagyváros másik felét is. Gondolom, ott tavaly óta már el is készültek a 10 km-es metrójukkal...

 

 

 

 

 

 A Platamonas-i várat nem hinném, hogy idén is gyalogosan közelítjük meg, az a tizen kilométer a talpunkba rendesen izomlázat okozott. :) Tervezem viszont a bringa-kölcsönzést, szóval Platamonasig (maga a falu félúton van Nei Pori és a vár között) két keréken biztos elmegyek.

 

Athénba szeretnénk még elmenni, tavaly kihagytuk, mint fakultatív programot, anélkül is nagyon sűrű volt a program (na meg egy nap kellett a tengerparti heverészésre is), illetve a hajnal két órás indulás is riasztott kicsit. Ha addigra helyreáll a rend (mint tudjuk, nem kis erdőtüzek dúlnak jelenleg arrafelé...), akkor feltétlenül megnézzük. Gimis koromban jártam ott utoljára, jó volna felfrissíteni az emlékeket.

Szeptember 7-én utazunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://karinautazik.blog.hu/api/trackback/id/tr501337990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.08.26. 20:38:16

Jó utat, vigyázzatok magatokra!

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.09.25. 22:13:50

Na, mikor jönnek a friss görög posztok?

SzilKa 2009.09.26. 12:46:49

@tiboru: mindössze némi szabadidő szükségeltetne hozzá, de az nagyon.

Kis türelmet kérnék :)
süti beállítások módosítása